Doorgaan naar inhoud
info@rekresport.com / 071-5223535
info@rekresport.com / 071-5223535

Gravel

Al jaren favoriet

Al jaren favoriet

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse tennissers, zowel de recreatieve als de prestatieve speler, nog steeds het liefst op gravel spelen. Internationaal gezien speelt gravel, naast Acryl hardcourt banen, ook een belangrijke rol. Dit zien we terug in de vele internationale toernooien die op gravel gespeeld worden. De toonaangevende tennislanden beschikken over veel gravelbanen (tot 80% marktaandeel).

Vraag een offerte aan
Materiaal

Materiaal

Een gravelbaan is opgebouwd uit zand, lava en een gravel toplaag. De gravel heeft een 0-2 mm korrelgrootte die onder keur van de ISA geleverd en aangelegd wordt. De baan wordt vlak of onder een hellingshoek (afschot) aangelegd. Middels het drainagesysteem in of onder het zand wordt het hemelwater afgevoerd.

Medium-slow balsnelheid
Middelhoge en uniforme balstuit
Juist effect

Topspin en slice

Vertrouwd voetenspel
Onderhoud

Onderhoud

Gravelbanen vergen onderhoud (net als alle andere baansoorten): zowel dagelijks, wekelijks als jaarlijks. Van het na iedere speelbeurt slepen tot aan sproeien en walsen. De mate van onderhoud en de beschikking over de juiste onderhoudsmaterialen spelen uiteraard een rol bij gravelbanen. Het voorjaarsonderhoud en de levering van onderhouds- en inrichtingsmaterialen kan Rekre Sport ook verzorgen. Voor het uitvoeren van het voorjaarsonderhoud kunt u bij ons vrijblijvend een offerte opvragen. Dat geldt ook voor het leveren van gravel (los gestort, in big-bags of in zakken). Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. De KNLTB kiest er voor om vanuit het oogpunt van spelplezier, leren tennissen, opleidingen, tennisspelontwikkeling en het belang van gravelbanen voor de wedstrijdsport de standaard gravelbaan en de gravelbaan onder afschot (Prestige Gravel) als de meest gewenste baansoort te bestempelen (KNLTB baansoorten in beeld, 2016). 

Populariteit neemt weer toe

Populariteit neemt weer toe

Aan de neerwaartse trend in het aantal gravelbanen in Nederland is een einde gekomen. Dit is gebleken uit de laatste cijfers: in 2012 werd nog 20% gravel aangelegd en dat is vanaf dat moment jaarlijks gestegen naar 38% in 2015 (KNLTB baansoorten in beeld, 2016).