Log In

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

Subtotaal: € 0,00

Decoturf

Logo decoturf

USopen

Zowel voor binnen- als voor buitenbanen leggen wij al jaren DecoTurf aan, de hoog kwalitatieve kunststofbanen welke wereldwijd gebruikt worden. DecoTurf is dé officiële baansoort van de Olypmische Spelen in Toyo.

DecoTurf wordt in meerdere lagen acryl op beton of asfalt aangebracht. In de volksmond worden deze banen ook wel hardcourtbanen genoemd maar kunnen met dempende lagen worden uitgevoerd waardoor ze veel comfort aan de speler geven. De banen zijn wereldwijd zeer populair omdat ze uitermate geschikt zijn voor alle niveaus van beoefening, training en coaching.

DecoTurf wordt op maat gemaakt. U kunt uw ideale gewenste snelheid, demping en kleurcombinatie kiezen. In Nederland is DecoTurf in opkomst als vervanging van tapijt of als nieuwe toplaag op bestaande kunststofvloeren. De samenstelling en de aanlegmethode hebben een directe invloed op de speeleigenschappen van de baan. De speeleigenschappen kunnen dan ook naar wens worden aangepast. Bij juiste aanleg heeft deze baan extreem eerlijke eigenschappen:

  • Medium slow balsnelheid
  • Medium hoge balstuit
  • Uniforme balstuit
  • Juist effect (topspin en slice)
  • Vertrouwd voetenspel 

decoturf description

Logo US OPENDecoTurf is zowel geschikt voor de recreatieve speler en de prestatieve speler, jong en oud en rolstoeltennissers. De DecoTurf tennisbanen worden overal ter wereld aangelegd: bij clubs, universiteiten, recreatieparken en particulieren. Ook de meest prestigieuze toernooien kiezen
voor deze topvloer. Van 1978 tot 2020 is DecoTurf de ondergrond van de US Open.

Rekre Sport is exclusief distributeur van DeocTurf en Plexipave in de Benelux.

Na de Olympische Spelen van Thene, Beijing en de Paralympics in London zal het tennistoernooi van de Olympische Spelen in Toyo worden gespeeld op DecoTurf.

In 2019 heeft Rekre Sport de banen van het KNLTB Nationaal Centrum aangelegd: 10 indoor Plexicushion Prestige, 2 outdoor DecoTurf en 12 gravelbanen.

Klik hier voor onze DecoTurf  en Plexipave referentieprojecten.

In februari 2017 is het Nationaal Tennis Centrum in Orlando (Florida) geopend. Maar liefst 101 tennisbanen zijn aangelegd, waarvan 55 gravelbanen, 32 Plexipave, 8 DecoTurf en 6 Rebound Ace banen. 

Florida

« Terug