Log In

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

Subtotaal: € 0,00

Padel

Rekre Sport heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de levering en aanleg van padelbanen inclusief onderbouw, staalconstructie, verlichting, kunstgras en bijbehorende materialen. Met onze expertise vanuit de tenniswereld en met uiteraard gespecialiseerde partners werken wij hard aan het promoten en leveren van de relatief nieuwe sport in Nederland. Wij zien padel als een prachtige aanvulling op tennis. Bijvoorbeeld bij verenigingen die hun leden extra aanbod willen bieden, om leden te behouden/winnen of racketcentra die hun assortiment racketsporten willen uitbreiden.

landgraafPadelbaan

Padel is in de wereld een snel opkomende sport. Ook in Nederland is de opkomst van padel inmiddels een feit. Padel zorgt voor extra aanbod in variatie en keuzevrijheid en kan op meerdere fronten tennisverenigingen versterken. Twee sporten voor één contributie is daarbij de sleutel. Op deze pagina geven we in vogelvlucht een aantal belangrijke adviezen en aandachtspunten bij de aanleg van een padelbaan. Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons voorop!

Een padelbaan bestaat uit een onderbouw en een kooiconstructie. Deze worden met elkaar verbonden middels een fundering. Het ruimtebeslag is als volgt opgebouwd. De afmeting van een padelbaan is binnen de kooi gemeten 10 x 20 meter, waar 4 spelers op kunnen spelen. Wij hebben daarbij nog wel extra ruimte buitenom nodig om de kooi te monteren. Tevens beschikt een officiële padelbaan over een vrije uitloopzone van 2 x 8 meter aan beide zijde van de kooi waarbij de padelvloer in de uitloopzonde gelijk is aan die van het speelveld (uniformiteit en veiligheid). Indien er meerdere padelbanen naast elkaar worden geplaatst dienst iedere kooi de minimale uitloop eis te hebben van twee meter. 

Onderbouw
Momenteel zien we twee typen constructies: een gebonden fundering (zoals cement gebonden split en schuimbeton) en een ongebonden fundering (lava). Bij de keuze voor het type fundering dient bewust te worden stilgestaan. De fundering vormt namelijk een zeer belangrijk onderdeel van de padelbaan en bepaalt in hoge mate de uiteindelijke speelkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Om die reden adviseert de KNLTB bij de aanleg van een padelbaan te kiezen voor een uniform opgebouwde gebonden fundering. Een goed aangelegde gebonden fundering is en blijft vlak, is niet gevoelig voor opdooi (langer en meer spelen dus) en heeft een constante balstuit. Alhoewel een ongebonden fundering van lava goedkoper is en daarmee in beginsel aantrekkelijk lijkt zijn de speelkwaliteit, bespeelbaarheid (opdooi) en duurzaamheid op langere termijn kwetsbaarder. Het herstellen van oneffenheden door het na walsen in een padelbaan is bijvoorbeeld een stuk lastiger, in het bijzonder bij de randen. Een combinatie van lava en een betonnen ringfundering d.m.v. stelconplaten is bovendien kwetsbaarder voor onevenredige verzakkingen (drempels) en er is geen sprake meer van uniformiteit van de uitlopen en het speelveld. Rekre Sport legt alleen een gebonden fundering aan, type KroPor. Dit type is erkend en gecertificeerd en staat als zodanig op de NOC*NSF Sportvloerenlijst.

De voordelen van KroPor:

 • Perfecte speeleigenschappen
 • Uniforme vloer met speelvelden en uitlopen
 • Ultra waterdoorlatend
 • Geen last van vorst / opdooi
 • Geen naprofilering bij kunstgraswissel
 • Al 30 jaar ervaring als tennisvloer
 • Erkend en gecertificeerd op NOC*NSF Sportvloerenlijst

Kropor


De internationale standaard voor padelvloeren is kunstgras. Het kunstgras welke voor padel wordt gehanteerd is standaard van een 11-13 mm poolhoogte en van een zogeheten monofilament. Toegestane kleuren zijn blauw, groen en rood. Zowel de belijning alsmede de officiële uitloop dient van dezelfde productie, kwaliteit en poolhoogte te zijn. Daarnaast mag er geen strip, belijning of ander obstakel zitten in de toegangspoort, maar dient de mat aaneengesloten te worden doorgelegd. Rekre Sport heeft samen met Edel Grass dé ideale padel kunstgrasmat ontwikkeld: Edel Grass Padel RS 12. Daarnaast zijn ook reguliere kunstgrassen leverbaar.

Op de NOC*NSF Sportvloerenlijst is een sporttechnische norm voor padel vindbaar. In deze norm met code NOCNSF-PADEL2 zijn een aantal belangrijke kwaliteitscriteria opgenomen voor de sportvloerconstructie waaronder de vlakheid en de verticale vervorming. Ondanks dat er (vooralsnog) geen verplichte keuring geldt voor de aanleg van padelbanen kunnen wij een keuring voor u verzorgen door een onafhankelijke en door NOCNSF erkende keuringsinstantie zoals
KIWI ISA Sport. De keuringsinstantie zal uw padelbanen o.a. op vlakheid en verticale vervorming controleren. Rekre Sport adviseert uw onderbanen te laten keuren.

Bekijk hier de opbouw van een indoor padelbaan.

Al onzepadelbanen worden met eigen mensen geplaatst. 

Padelkooi
We kennen globaal twee typen verschillende padelkooi systemen in Nederland: het framesysteem en het pilaarsysteem. Een framesysteem bestaat uit een met elkaar verbonden constructie van frames die bestaan uit verticale framebalken en horizontale framebalken die één geheel vormen rondom de glasplaat en/of gaaswerk. Een framesysteem is meestal duurder omdat het uit zo’n 25% meer staal bestaat. Een framesysteem garandeert meer duurzaamheid en zorgt ervoor dat de glasplaten ook aan de onderzijde worden ondersteund.

Het pilaarsysteem bestaat uit losse staanders welke onderling verbonden worden door het glas of gaas. Dit type is niet aan te raden in zettingsgevoelige gebieden en locaties waar veel windbelasting voorkomt. Iedere staander heeft immers zijn eigen werking.
Naast bovengenoemde padelkooien bestaan er ook de zogeheten Panoramakooien. Deze kooien zijn aan de kopse kanten volledig met glas en bevatten geen tussenstaanders. Zowel de standaard als de Panoramakooien bestaan bij Rekre Sport uit een framesysteem.


Het monteren van een padelbaan kent een aantal aandachtspunten. Een pilaarsysteem en sommige fabrikanten met een framesysteem werken met zelftappers om de kooi te monteren. Dit is niet aan te raden omdat de coating en de galvaniserende laag hiermee letterlijk worden mee doorboord. De kans op roesten is daarmee groter en dat gaat ten koste van de duurzaamheid. De padelbanen van Rekre Sport zijn 100% vrij van zelftappers!


Het veiligheidsglas waarmee gewerkt wordt valt bij een (eventuele) breuk in duizenden kleine stukjes waardoor het risico op verwonding van een speler tot een minimum beperkt blijft. Wij gebruiken een dikte van 10 of 12 mm bij een standaard kooi en 12 mm bij een Panoramakooi.

Bij nieuwbouw wordt conventionele verlichting bijna niet meer toegepast. Wij werken tegenwoordig uitsluitend met LED. De KNLTB adviseert gernommeerde merken zoals Philips omdat deze meer zekerheid bieden en staan ook veelal in voor een snelle vervanging mocht er uitval zijn. Rekre Sport is Philips Lighting Partner en wij kunnen u voorzien van een perfect lichtplan met allerlei schakelopties.

Veel factoren zijn van belang wanneer het gaat om het verlichten van een padelbaan. Er is een functionele behoefte om voldoende licht te hebben om te sporten en te presteren, maar een sportcomplex is ook een sociale ontmoetingsplek, genereert inkomsten en dient ook prettig voor het oog te zijn. Voor sportcomplexen biedt Philips duurzame LED verlichtingssytemen die zorgen voor een optimale verlichting en een vermindering van onderhouds- en energiekosten. Energiekosten zijn vaak de hoogste kosten voor een sportvereniging. Deze kosten kunnen flink omlaag door voor uw sportveldverlichting gebruik te maken van een betrouwbare en duurzame LED-lichtoplossing die 50% energiezuiniger is. De verlichting heeft geen "warming-up" nodig, springt direct vol aan en is inzetbaar naar de bezetting van de velden of banen. Dit laatste vermindert de lichthinder voor de omgeving fors. Het systeem is flexibel in gebruik, doordat na het uitschakelen weer direct kan worden ingeschakeld.

5 belangrijke voordelen:

 • Lage energiekosten – Besparing tot wel 50% door het toepassen van LED verlichting.
 • Geen warming-up nodig – Direct inzetbaar 
 • Minder lichtverspilling–  Fors minder lichthinder voor de omgeving
 • Flexibel –  Verlicht de velden naar behoefte en is gemakkelijk te dimmen
 • Weinig onderhoud –  LED-verlichting heeft weinig onderhoud nodig en gaat lang mee (25 jaar versus 4 jaar t.o.v. conventionele verlichting)Rekre Sport is distributeur van HEAD. Fernando Belastequín, nummer 1 padelspeler van de wereld speelt ook met HEAD. Bovendien is HEAD official supplier van de World Padel Tour. Standaard leveren wij bij iedere padelbaan HEAD padel rackets en ballen. De club kan bij ons rackets, ballen en accessoires nabestellen voor verkoop aan de leden. Rekre Sport en HEAD zijn sponsor van het Nederlandse padel duo: Miguel Verhagen & Uriël Maarsen. Samen vormen zij Padel Team Bombas.

Bombas

Klik hier voor onze padel referentieprojecten. 

KNLTBpadelbondKroporPadelEdel grassPhllipsHead
« Terug