Log In

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

Subtotaal: € 0,00

Prestige gravel

Logo

Sinds 2012 mogen gravelbanen volgens de KNLTB op 2 manieren worden aangelegd: vlak en onder afschot. Voor beide soorten is Rekre Sport gecertificeerd en genoteerd op de NOC*NSF Sportvloerenlijst: Gravel en Prestige Gravel.

Prestige Gravel is een relatief nieuwe, innovatieve baansoort en heeft in opbouw veel gelijkenissen met traditioneel gravel. Zo heeft Prestige Gravel ook een fundering van zand en lava, echter is in de fundering een afschot aangebracht. Dit afschot zorgt voor de afvoer van het overtollige regenwater naar een aangebrachte goot. Met dit systeem wordt het water dus gedeeltelijk verticaal en voor het grootste gedeelte horizontaal (via de zijkanten) afgevoerd.

De toplaag bij Prestige Gravel is 100% gravel maar met een andere samenstelling dan traditioneel gravel. Door de andere samenstelling zijn de banen aan het begin van het seizoen al compact en direct uitstekend bespeelbaar.  

 
Gravel onder afschot
toplaag gravel 0-1 laagdikte 25-30mm
fundering lava 0-16 laagdikte min. 100mm
onderbouw onderbouwdrainzand laagdikte circa 270mm
drainage hart op hart 4,00m  
constructiehoogte totaal 400mm  

 

De KNLTB kiest er voor om vanuit het oogpunt van spelplezier, leren tennissen, opleidingen, tennisspelontwikkeling en het belang van gravelbanen voor de wedstrijdsport de standaard gravelbaan en de gravelbaan onder afschot (Prestige Gravel) als de meest gewenste baansoort te bestempelen (KNLTB baansoorten in beeld, 2016). 

 

Baansoorten

6 redenen waarom Prestige Gravel uw volgende gravelbaan is:

  1. Tennissers spelen het liefst op gravel
  2. Vergelijkbare hoeveelheid onderhoud met kunstgras
  3. Zeer snel te bespelen na regen door verticale en horizontale afwatering
  4. In de winter doorspelen (behalve tijdens opdooi)
  5. Compacter/harder dan traditioneel gravel
  6. Totale exploitatie veel goedkoper dan kunstgrasbanen

 

Gravelbaan

Prestige Gravel is onder anderen de ondergrond bij ALTC De Aemstelburgh in Amstelveen (zie foto hierboven), BTV De Geeren in Baarn, Euregio Tennis & Padel in Landgraaf, OLTC in Oegstgeest, TCT in Tilburg en TC De Koddaert in Torhout waar in september een ATP toernooi wordt gespeeld.

Net als de traditionele gravelbanen vergen ook Prestige gravelbanen onderhoud. Hierbij geldt ook van het na iedere speelbeurt spelen tot aan sproeien en bijvoorbeeld de afwateringsgoten schoonmaken. De mate van onderhoud en de beschikking over de juiste onderhoudsmaterialen spelen uiteraard een rol bij gravelbanen. Het voorjaarsonderhoud en de levering van onderhouds- en inrichtingsmaterialen kan Rekre Sport ook verzorgen. Voor het uitvoeren van het voorjaarsonderhoud kunt u bij ons vrijblijvend een offerte opvragen. Dat geldt ook voor het leveren van gravel (los gestort, in bigbangs of in zakken). Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier voor onze Gravel en Prestige Gravel referentieprojecten.

« Terug