Log In

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

Subtotaal: € 0,00

Rekre Sport legt tennisbanen KNLTB Nationaal Tennis Centrum aan

Op het terrein van Sportpark De Kegel in Amstelveen zal de KNLTB zich per 1 september 2019 vestigen. Ze verlaat het kantoor in Amersfoort en het huidige Nationaal Trainingscentrum in Almere. Het samenbrengen van toptennis en breedtesport in het NTC is een belangrijke stap voor de toekomst van tennis in Nederland.

Het moderne tenniscomplex ademt straks tennis, met in totaal 14 buitenbanen (gravel en hardcourt) en 14 indoorbanen. De KNLTB beschikt over 6 buitenbanen (4 gravel en 2 hardcourt) en 4 indoorbanen. De overige banen zijn voor tennisvereniging TV de Kegel en voor de verhuur. Rekre Sport renoveerde in 2018 de tennisbanen van TV De Kegel: 8 gravelbanen en 6 indoorbanen van tapijt naar Plexipave. In de zomer van 2019 komen daar nog de nieuwe banen voor de KNLTB bij. Op het betonnen parkeerkeerdek komen 4 gravelbanen, buiten 2 hardcourt banen DecoTurf (officiele baansoort van de US Open) en in de nieuwe hal 4 (vloer)verwarmde Plexipave banen (officiele baansoort van de Australian Open).

Het complex beschikt over de meest geavanceerde meetapparatuur, fitness en fysioruimtes, medische voorzieningen, horecagelegenheid en kantoren. Op het terrein ligt Grand Hotel Amstelveen met 99 kamers. Met deze faciliteiten is er volop ruimte voor het organiseren van tennisevents, trainingskampen, teambuildingsactiviteiten, vergaderingen en congressen. Ook andere racketsporten zoals padel kunnen hier hun opwachting maken. Het NTC is hét visitekaartje voor tennis in Nederland als het gaat om gastvrijheid, accommodatie en duurzaamheid.

“Het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen moet uitgroeien tot het kloppend hart van tennis in Nederland. Eén centrale locatie met alle faciliteiten die talenten nodig hebben om weer aansluiting te vinden met de wereldtop en een plek vol tennisbeleving waar toptennis (valide en invalide) en breedtetennis samenkomen. Elke tennisser of tennisfan in Nederland wil er graag (een keer) komen, voor een training, een wedstrijd, een evenement, een vergadering of kampioenschap.” Aldus Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB.

Rekre Sport: We zijn trots dat ons bedrijf de tennisbanen van dit prestigieuze project aanlegt. We zijn gewend om voor clubs hardcourts en gravelbanen te maken maar hier komen de internationale baansoorten samen op een prachtige, inspirerende locatie. Naast alle baansoorten is het centrum voorzien van al onze inrichtings- en onderhoudsmaterialen die wij ook vanuit onze groothandel in Baarn naar alle tennisclubs versturen. Eigenlijk is het een hele grote showroom voor ons geworden.

Aanleg

Aanleg

Aanleg

Aanleg

Aanleg

Aanleg

Aanleg

Aanleg

« Terug