Doorgaan naar inhoud
info@rekresport.com / 071-5223535
Dag verslag Finaledag Cupra Eredivisie Padel, zondag 2 juli 2023

Het moment was aangebroken. De finale van de Cupra Eredivisie, Peakz Rekre Sport 1 vs SHOT 1! Voorafgaand aan de finaledag had onze non-playing captain Mathijs Adema toch wat kopzorgen. Vier van de zes spelers speelden die week een FIP-toernooi in het buitenland. Sten Richters & Bram Meijer moesten zondagochtend de halve finale spelen (in Zweden) en konden er daardoor niet bij zijn. Jorrit Notenboom moest zaterdagavond laat nog spelen op Sicilië (samen met Thijs Roper, speler van SHOT 1). De finale begon al om 12:00 uur de volgende dag. Gelukkig was het teamgevoel bij Jorrit zo groot dat hij deze wedstrijd verloor en na nauwelijks een oog dicht te hebben gedaan, midden in de nacht een taxi heeft gepakt naar het vliegveld, om zo net op tijd in Eindhoven aan te komen voor de finale. De tegenstanders informeerden nog of iedereen al aanwezig moest zijn voorafgaand aan de 1e wedstrijd (Jorrit speelde de 2e dubbel), maar hun protest kreeg nul op rekest bij de scheidsrechter.

De finale werd op zondag 2 juli gespeeld bij TPC Eindhoven Noord. Het zonnetje scheen regelmatig, het was droog en er stond een matig windje. De KNLTB had groots uitgepakt met tribunes en een DJ. Het was druk en de sfeer zat er goed in.

De eerste wedstrijd van de dag was Bart van Opstal & Robin Sietsma tegen Menno Nolten & René Lindenbergh. Bart en Robin schoten uit de startblokken en kwamen op een 5-1 voorsprong in de eerste set. Daarna ging het iets moeizamer, op 5-3 40-30 kregen ze nog wel 2 setpoints, maar die werden op een haar na niet verzilverd. Uiteindelijk pakte Menno & René de set nog met 7-5. Ondanks goed coachwerk van Uriël Maarsen konden Bart & Robin de wedstrijd niet meer kantelen en verloren ze de 2e set ook met 7-5. Niet de start waar we op gehoopt hadden, maar het geloof in de eindoverwinning was nog steeds groot.

In de 2e pot speelden (boomboom) Uriël Maarsen met de onvermoeibare Jorrit Notenboom tegen Giovanni Bos & Werner Lootsma. Aan het begin stond Jorrit nog wat te zuchten en puffen, maar hij herpakte zich goed en ging steeds beter spelen. Uriël stichtte (veel) gevaar met (fake)smashes en haalde meerder ballen op spectaculaire wijze uit de kooi. Coach Robin (ik dus:-) keek tevreden toe en uiteindelijk resulteerde dit in een 6-4 6-4 overwinning, back on track!

Tussenstand Peakz Rekre Sport 1 vs SHOT 1; 1-1

Na een korte onderbreking was het tijd voor de 3e wedstrijd. Uriël Maarsen & Bart van Opstal tegen Menno Nolten & René Linderbergh. Bart had na de eerste wedstrijd een ander paar schoenen gepakt en dat was te merken ook. Hij was overal. De tegenstander was al een punt aan het vieren, maar Bart rende naar de andere hoek om de bal nog via het zijglas terug te spelen. Ook Uriël speelde onverschrokken en timmerde er bij vlagen lustig op los, vanuit het publiek waren de oeh’s en ah’s regelmatig te horen. Ze wonnen de 1e set met 6-4. In de 2e set op 3-3 punto d’oro (breakpoint) speelde Bart een onmogelijke bal door zijn benen om daarna het punt naar zich toe te trekken. Deze break was genoeg om de 2e set binnen te halen en ook deze wedstrijd werd gewonnen met 6-4 6-4. Door de 2-1 voorsprong in wedstrijden, én een 4-2 in sets, wisten wij dat het landskampioenschap met de winst van 1 set binnen zou zijn! Kortom, het was tijd voor de laatste en beslissende pot. Jorrit Notenboom & Robin Sietsma mochten de titel over de streep trekken. Ze speelden de 4e wedstrijd tegen Giovanni Bos & Thijs Roper (een dag geleden nog het maatje van Jorrit). Er werd gelijk agressief begonnen met in het eerste punt een smash uit de kooi van Robin. Het begin van de 1e set ging gelijk op maar na 2-2 konden Jorrit en Robin breaken. Deze break gaven ze niet meer uit handen en wonnen de set met 6-3 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.