Log In

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

Subtotaal: € 0,00

TennisPro Vision

Veel spelers geven de voorkeur aan de speltechnische eigenschappen van gravel, hoewel de club graag eenvoudiger onderhoud wil. Om aan deze eigenschappen beter invulling te geven is het product TennisPro Vision ontwikkeld. Sinds januari 2013 kent TennisPro Vision een algemene norm NOCNSF-KNLTB2-15 d. TennisPro Vision kan gebouwd worden op een zand/lava constructie of op een poreuze gebonden onderbouw (beton of asfalt).

opbouw

De toplaag van TennisPro Vision bestaat uit rood keramisch materiaal wat gebonden wordt door een intensief getufte kortpolige (rode) kunstgrasmat. De kunstgrasvezels reiken tot nét onder de top van de infill waardoor het effect van glijden bewerktstelligd wordt. De speltechnische eigenschappen liggen daardoor dicht bij gravel.

 Onze TennisPro Vision tennisbaan onderscheidt zich op het gebied van:

  • vezelbezetting
  • keramisch rood zand als speellaag
  • originele Ten Cate vezels

toplaag

Vezelbezetting
Bij de samenstelling van de kunstgrasmat (die de functie heeft om het keramische rode zand te stabiliseren) is een uitgekiende vezelbezetting gekozen. Om de juiste baaneigenschappen te creëren is een dichte en zeer gelijkmatige vezelbezetting noodzakelijk. Alleen dan wordt een voorspelbaar gelijkmatig spelgedrag en glijden naar de bal verkregen. Het gaat dus niet om brede lange kunstgrasvezels, maar juist om fijne, intensief en egaal verdeelde vezels.   

Keramisch rood zand als speellaag
De kunstgrasmat wordt tot over de vezel gevuld met rood keramisch zand. Dit is speciaal gebrand zand waardoor de kleurechtheid gewaarborgd is. (Verf)gekleurde zanden passen wij niet toe om te voorkomen dat banen sterk teruglopen in kleur en waterdoorlatendheid. 

Originele Ten Cate vezels
Alleen de originele Ten Cate kunstgrasvezels zijn speciaal voor deze tennisbaan ontwikkeld. De juiste garendikte (> 110 mu) is noodzakelijk om de stabilisatie van het rood keramische zand optimaal te houden en slijtage tot een minimum te beperken. 

TennisPro Vision is onder anderen de ondergrond bij TC Brughia in Brugge.

Net als andere banen vergt ook TennisPro Vision onderhoud. De banen dienen minimaal één keer per jaar professioneel gereinigd te worden voor optimale staat van de mat, de beste levensduur en voor het behoud van de garantie. Daarnaast is er dagelijks onderhoud dat door de club zelf uitgevoerd kan worden, dit kan bestaan uit het verwijderen van blad, takken en vuil en borstelen en slepen van de banen. De mate van onderhoud en de beschikking over de juiste onderhoudsmaterialen spelen uiteraard een rol bij TennisPro Vision banen. Het onderhoud en de levering van onderhouds- en inrichtingsmaterialen kan Rekre Sport ook verzorgen. Voor het uitvoeren van het onderhoud kunt u bij ons vrijblijvend een offerte opvragen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

banen

Bekijk de aanleg van TennisPro Vision banen.

« Terug