Doorgaan naar inhoud
info@rekresport.com / 071-5223535
info@rekresport.com / 071-5223535
Branchevereniging Vereniging van Padelbaanbouwers Nederland (VPN) treedt naar buiten

Branchevereniging Vereniging van Padelbaanbouwers Nederland (VPN) treedt naar buiten

Het VPN-bestuur met Serge Bos, Floris Siderius, Willem Majoor en Edward van der Meijden

'Kwaliteit verzekerd'

maandag 15 mei 2023

Branchevereniging Vereniging van Padelbaanbouwers Nederland (VPN) treedt naar buiten

De padelsport groeit enorm; dit betekent ook dat er veel padelkooien gebouwd worden. Nederland telt nu ongeveer 1600 padelbanen en dit aantal zal naar verwachting groeien naar 7000 stuks. Wie zeker wil zijn van kwalitatief goede banen en kooien die ook nog eens voldoen aan de norm voor officiële wedstrijden, kan het beste kiezen voor een padelbaanbouwer die is aangesloten bij de Vereniging van Padelbaanbouwers Nederland (VPN). Deze club opereert al vier jaar voornamelijk achter de schermen en treedt nu meer naar buiten.

'Onze boodschap aan de markt is: kies voor bewezen kwaliteit en voor een ervaren aannemer, die ook aanspreekbaar is', stelt ambtelijk secretaris Edward van der Meijden. Hij ondersteunt samen met Stefan Pannekoek het bestuur van de VPN, dat verder bestaat uit Serge Bos van Rekré Sport, Willem Majoor van Padel Totaal en Floris Siderius van Padelbouw.

De vereniging telt nu vijf leden: de drie hiervoor genoemde bedrijven, Padel Service Nederland en Padelfactory. Zij hebben voldaan aan de opgestelde toelatingseisen. Vier andere padelbaanbouwers zitten nog in het toelatingsproces. Belangrijke voorwaarden waaraan leden moeten voldoen, zijn bijvoorbeeld dat ze gekeurde banen bouwen, minimaal tien projecten hebben afgerond, voldoen aan de eisen van het kwaliteitszorgsysteem, deelnemen aan de vergaderingen van de VPN en ook goed scoren in het klanttevredenheidsonderzoek van de VPN.

Ballotage
Niet alle twaalf aspirant-leden die in 2019 bij de start van de VPN betrokken waren, zijn dus door deze ballotage gekomen. Majoor: 'Wij werken in de branche, maar ook voor de branche, zeg ik weleens. Wij zijn er namelijk niet bij gebaat als een lid half werk aflevert. Dat kan namelijk op de hele branche afstralen.'


Hoewel de meeste banen in Nederland van goede kwaliteit zijn, zijn er ook partijen die even snel willen profiteren van deze sterk groeiende markt. De markt voor padelbaanbouwers is dan ook hectisch. Tennisverenigingen, gemeenten en andere sportclubs willen vaak dat hun gewenste padelbaan er zo snel mogelijk komt, liever gisteren dan vandaag. 'De honger van de markt is groot', weten Majoor, Bos en Siderius uit ervaring. Soms eist een opdrachtgever dat een baan er binnen een bepaalde tijd moet staan. Het kost echter tijd om aan alle regelgeving en vergunningseisen te voldoen. Dit geldt zeker voor outdoorbanen. Indoorbanen kunnen vaak wel sneller gebouwd worden. De VPN wil tennisclubs en andere opdrachtgevers graag de weg wijzen, om te voorkomen dat ze in zee gaan met zogenoemde 'snelle bouwers' en achteraf spijt krijgen van hun keuze. Siderius: 'Een VPN-aannemer weet de juiste weg te bewandelen.' Bos vult aan: 'Een padelbaan vergt een forse investering en vaak gaat het om gemeenschapsgeld. Wij willen dat dit goed besteed wordt.'

'Soms moet je accepteren dat een baan niet gebouwd kan worden op een bepaalde locatie'

 

Klik op de link voor het hele artikel: www.fieldmanager.nl

 

 

Vorig artikel Dag verslag Finaledag Cupra Eredivisie Padel, zondag 2 juli 2023
Volgend artikel Alg- en mosbestrijding