info@rekresport.com / 071-5223535
Dagverslagen eerst en tweede speelronde Cupra Eredivies Padel !!

Dag verslag eerste speelronde Cupra eredivisie zondag 7 januari door Jorrit Notenboom.
Locatie: T.P.V. Hoorn (Hoorn)

Op 7 januari stond de eerste dag van de eredivisie klaar. Na een aantal weken vakantie hadden de mannen weer zin om te vlammen op de padelbaan. Ons team Peakz padel Rekre Sport 1 mocht aantreden tegen Groeneveen 1, altijd een geduchte tegenstander.

Sten Richters & Bram Meijer mochten het spits afbijten tegen Moos Sporken & Nikander Damianos. Bart van Opstal & ik/Jorrit traden aan tegen Daan van Randtwijk & Boris Beumer. Sten & bram begonnen sterk met een 6-3 voorsprong. Maar in een partij die lange rally’s en een hoog niveau kende kon het nog alle kanten op. Moos & Nikander speelden net een iets betere tiebreak in de tweede set, waardoor de beslissing in de derde set een zou vallen. In die beslissende set waren onze mannen niet te stoppen en maakte ze korte metten van de tegenstander: 6-1 winst.

Op baan 2 begonnen Bart & Jorrit niet zo goed. Ze waren nog niet helemaal scherp en bovendien speelden de tegenstanders een uitstekende wedstrijd. De eerste set werd dan ook met 6-4 gewonnen door de mannen van Groeneveen. De heren uit Santpoord-Zuid zetten de goede start door en trokken ook de 2e set naar zich toe: 6-2. Niet de beste wedstrijd van Bart & Jorrit, maar dit was ook veelal “te danken” aan Boris & Daan, die een erg solide wedstrijd speelden.

Tussenstand Peakz padel Rekre Sport 1 vs Groeneveen 1; 1 - 1

In de volgende ronde speelde ik/Jorrit met Sten tegen Moos & Nikander. Na een sterk begin waarin we 5-1 op voorsprong kwamen, gaven we dit niet meer uit handen. En ook in de 2e set stoomden we hard door met een vroege break. De wedstrijd eindigt 6-4 6-3 in ons voordeel. 2-1 voorsprong voor team Peakz padel Rekre Sport 1.

Aan Bart & Bram nu de taak om het af te maken. Groenveen had in deze wedstrijd weer hetzelfde koppel opgesteld; Daan & Boris. Nadat de eerste set ook hier vrij eenvoudig gewonnen werd, was de 2e set nog even spannend. Bij 5-4 kon Bram de partij uitserveren. Maar door 3 onnodige fouten werden de 3 matchpoints gemist en werd het 5-5. Twee games later volgde de spannende tiebreak. In die tiebreak kwamen onze mannen weer goed voor de da, waardoor ze toch als winnaars van de baan stapten. 6-2 7-6

Tussenstand Peakz padel Rekre Sport 1 vs Groeneveen 1; 3 - 1

Al met al een mooi begin van het seizoen. Op naar de tweede poulewedstrijd met een verslag van Uriël Maarsen!

Dag verslag tweede speelronde Cupra eredivisie zondag 21 januari door Uriël Maarsen.
Locatie: Sportclub Houten

De competitie doet vandaag zijn naam (wintercompetitie eredivisie) eer aan; Buiten is het de laatste dagen erg ‘winters’. Bij aankomst in Houten zijn bepaalde wegen zelfs nog bedekt met een laagje ijs. Maar de show must go on! Vandaag treft ons team Cromwijck 1.

In ronde 1 zijn Bram Meijer & Uriël Maarsen /ik een koppel in de eerste partij. Bart van Opstal speelt met Robin Sietsma. Bram & Uriël lieten een ouderwets staaltje ‘Team Giant’ zien door na ongeveer 40 minuten spelen de 1-0 op het scorebord te zetten. De tegenstanders Joey Dijkstra & Marco Leonardi waren letterlijk en figuurlijk een maatje te klein. Op de andere baan gaan ook Bart en Robin in de lead tegen Ricardo Hagedoorn & Jur Horsman. Robin speelt vandaag weer eens aan de linkerkant, waar hij voorheen veel speelde, maar de laatste tijd niet meer. Hij liet zien dit niet verleerd te zijn. Enkele highlights komen op zijn naam waaronder een bal buiten de kooi die hij koelbloedig weer terug de baan in werkt, op matchpoint…. en dus een 2-0 ‘ruststand’.

Tussenstand Cromwijck 1 vs Peakz padel Rekre Sport 1; 0 - 2

Bram & Bart wisselen in de tweede ronde van plek. Uriël & Bart winnen van Marco & Alexander van Meel. Alexander wordt dus als vijfde speler ingezet door Cromwijck in de derde partij. Ook in de laatste en vierde dubbel stelt Cromwijck een ‘nieuwe’ speler op: Ingmar Remmerswaal. Hij speelt met Ricardo tegen Bram & Robin. Beide Peakz Rekre teams winnen hun partij met veel overtuiging, waardoor er een 4-0 eind uitslag op het bord komt te staan.

Eindstand Cromwijck 1 vs Peakz padel Rekre Sport 1; 0 - 4

Een overtuigende dag. Buiten is inmiddels het ijs gesmolten, toeval? Of hebben de jongens flink staan vlammen?! Zeggen jullie het maar. Op naar ronde 3 @Deurne bij Casa Padel Deurne!

We spelen daar op zondag 4 februari tegen de koploper in de poule: Ulvenhout 1. Onze wedstrijden starten om 13:00.