Doorgaan naar inhoud
info@rekresport.com / 071-5223535
info@rekresport.com / 071-5223535
Eerste padelbanen in de IJmond

Eerste padelbanen in de IJmond

UITGEEST De bouw van de eerste padelbanen in de IJmond bij Tennisclub Uitgeest zijn een feit. Op 6 juni ondertekenden Peter Kransberg, voorzitter van Tennisclub Uitgeest, penningmeester Martin Wiegers en Serge Bos, directeur van Rekre Sport de overeenkomst voor de bouw van twee padelbanen. De bouw gaat van start op 9 juli. Naar verwachting zijn de banen in de maand september klaar, waarna kennis gemaakt kan worden met padel, de snelst groeiende racketsport van Nederland. Op 30 september is er een feestelijke opening in het bijzijn van burgemeester Wendy Verkleij en een aantal topspelers.

De aanleg van de padelbanen is het resultaat van zorgvuldige voorbereidingen waar een stemming onder eigen clubleden aan vooraf ging. Het idee om een tennisbaan waarvan de grasmat moest worden vervangen om te bouwen tot twee padelbanen, werd met open armen ontvangen. "De zes tennisbanen die overblijven zijn ruim toereikend voor het ledenaantal", aldus Peter Kransberg. "We willen echter ook in de toekomst een aantrekkelijke tennisclub blijven voor jong en oud. We kijken daarom vooruit en gaan met de tijd mee. Het is een unieke kans voor TCU om de club een extra impuls te geven." Padel is de snelst groeiende racketsport in Nederland. Het is een mix van tennis en squash en toegankelijk voor een breed publiek.

De techniek is relatief snel aan te leren. "Omdat padel in een kooi wordt gespeeld, ontstaan er snel leuke rally's met een hoge funfactor", vertelt Kransberg. "Het is vooral een heel tactisch spel waarbij onderhands wordt geserveerd. We nodigen iedereen uit om eens een clinic te volgen en kennis te maken met deze sport. Dan kan iedereen voor zichzelf zien hoe leuk het is." De officiële opening van de padelbanen door burgemeester Wendy Verkleij, is op zondag 30 september.

Bron: Nieuwsblad Castricum

Vorig artikel Gravelbanen bij SC De Kegel gerenoveerd
Volgend artikel Eerste padelbanen in de Benelux met glas